Ljubljana

Na seznam člankov

Celjski hitrostni drsalci na tekmi v Bormiu uspešni

Celjski hitrostni drsalci so se v času od 9. 11. do 12. 11. 2023 udeležili tekmovanja 31. Alta Valtellina Trophy, ki je potekalo na 1225 m nadmorske višine italijanskega Bormia, v osrčju italijanskih Alp. Tekmovanja so se udeležili štirje člani 

Drsalnega kluba Celje. Skupno se je v Bormiu pomerilo 300 hitrostnih drsalcev in drsalk, pretežno iz severne in zahodne Evrope. Po skupinah je imel največjo konkurenco Vid Gal, kjer je tekmovalo 41 drsalcev, nato Zoja s 33 tekmovalkami, Tibor z 31 tekmovalci in Dina, kjer se je pomerilo 18 tekmovalk.


Najhitrejši slovenski hitrostni drsalec Tibor Komerički si je pridrsal 3. mesto v kar dveh distancah – na 1500 m in 1000 m. Na distanci na 1500 m je s časom 2:18,050 postavil nov državni rekord. V skupni razvrstitvi skupine Junior A men je zasedel odlično, a nehvaležno 4. mesto.


Najhitrejša slovenska hitrostna drsalka Dina Špan je v skupini Junior B women najbolje oddrsala distanco na 500 m, kjer se je uvrstila na 7. mesto, na 1500 m je zasedla 9. mesto ter na 1000 m 11. mesto. V skupni razvrstitvi je zaključila na 12. mestu.


Vid Gal je se je najbolje odrezal na distanci na 500 m, kjer je zasedel 23. mesto, v skupni razvrstitvi skupine Senior men pa je zasedel 35. mesto.


Zoja Felicijan je v skupini Junior C women najbolje drsala na distanci na 500 m, kjer je izboljšala svoj osebni rekord skoraj za sekundo, kar je za njen drugi nastop v tej sezoni velik napredek. V skupnem seštevku svoje skupine je zasedla 28. mesto.


Dina Špan in Tibor Komerički potujeta v sredo, 15. 11. 2023, na Nizozemsko, kjer se bosta po pripravljalnem kampu v organizaciji Mednarodne drsalne zveze od 25. do 26. 11. udeležila tekmovanja ISU Junior World Cup 1.


»We left the 31st Alta Valtellina competition behind. We completed an important competition with good experience and success. In the world championship competition, in which Olympic athletes also participated, we managed to get 4th place in the Junior A category average and 3rd place in the distances. Even though we could not win a medal like other competitions, we saw what we could achieve in this competition. We competed in the semi-finals in the Junior B women's category. Tough opponents made us more ambitious and reminded us that we had to work harder for the world championships. I congratulate my athletes.« je povedal turški trener Ersel Argon.

»31. tekmovanje Alta Valtellina smo pustili za sabo. Z dobrimi izkušnjami in uspehom smo zaključili pomembno tekmovanje. Na tekmovanju svetovnega prvenstva, na katerem so sodelovali tudi olimpijci, nam je uspelo doseči 4. mesto v povprečju kategorije mladinci A in 3. mesto v posameznih distancah. Čeprav nismo uspeli osvojiti medalje smo videli, kaj lahko dosežemo na tem tekmovanju. V kategoriji mladink B smo nastopili v polfinalu. Težki nasprotniki so nas naredili ambicioznejše in nas opomnili, da se moramo za svetovno prvenstvo bolj potruditi. Čestitam svojim športnikom.« je povedal turški trener Ersel Argon.

PREBERI VEČ

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#november 2023

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"






URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI




Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.



ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI




VSTOPNICE




CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40



POVEZAVE IN KONTAKTI




Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU




POKROVITELJI DOGODKA