Ljubljana

Na seznam člankov

Daša Grm znova na svetovno prvenstvo

Celjska umetnostna drsalka Daša Grm je izpolnila normo za svoje osmo svetovno prvenstvo. To bo konec marca v švedskem Stockholmu.

 

Svetovno prvenstvo v umetnostnem drsanju, ki sicer poteka vsako leto (op. lani je odpadlo zaradi izbruha pandemije corona virusa) bo letos eno redkih tekmovanj na ledeni ploskvi. Zato so umetnostne drsalke lahko normo, 51 tehničnih točk v prostem programu, lovile tudi s pomočjo posnetkov, ki so jih posredovale na Mednarodno drsalno zvezo. V slednji so organizirali uradno ocenjevanje mednarodnih sodnikov. Ti so Daši Grm, članici DK Celje, večkratni državni prvakinji in najboljši slovenski drsalki v zadnjih letih, prisodili 58,09 tehničnih točk. S temi pa si je zagotovila svoj osmi nastop na svetovnem prvenstvu. To bo od 22. do 28. marca 2021 v švedski prestolnici. Tekmovanja se bo udeležilo 200 najboljših drsalcev iz 50 držav, ki bodo tekmovali v 4 kategorijah.

PREBERI VEČ

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#marec 2021

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA