Ljubljana

Na seznam člankov

Hitrostni drsalci iz Budimpešte prinesli dva brona

5. 12. 2021 – Hitrostni drsalci na kratke proge so se med 3. 12. in 4. 12. 2021 pomerili v Budimpešti na 30. Santa Claus Cup, kot ga imenujejo Madžari. Nastopilo je pet slovenskih drsalcev. Osvojeni sta 2 bronasti medalji, ki sta ga pridrsali Urša Erjavec v Junior A Women in Maša Kek na 1000 m v skupini C girls. Trije hitrostni drsalci so izboljšali svoje osebne rekorde.

Mednarodno tekmovanje »30th Santa Claus Cup« v hitrostnem drsanju na kratke proge (short track speed skating) je potekalo v Budimpešti na Madžarskem. Tekmovanja se je udeležilo okoli 260 tekmovalcev iz naslednjih držav: Madžarske, Slovaške, Češke, Hrvaške, Avstrije, Srbije, Ukrajine, Romunije, Bolgarije, Litve, Tajske, Turčije, Singapurja in Slovenije. Slovenijo je zastopalo pet tekmovalcev, vsi iz Drsalnega kluba Celje. Bronasti medalji sta pridrsali Urša Erjavec in Maša Kek, ki je tudi izboljšala svoj osebni rekord v razdalji na 1000 m.

»Na tekmo sem se odpravila brez večjih pričakovanj zaradi poškodbe kolena. Tam sem uspela poškodbo dati na stran in vse dirke sem na koncu izpeljala bolje od pričakovanj in to mi je dalo dodatno motivacijo za prihajajoče tekme. Medalja mi pomeni veliko, ker se s tem kot Slovenka uveljavljam v mednarodnih vodah, kot klub pa pokažemo, da smo konkurenčni,« je povedala reprezentantka Urša Erjavec.

»Z osvojitvijo medalje sem zelo vesela, saj sem si dokazala, da je mogoče, če verjameš, in vem, da bo še veliko takšnih trenutkov,« je povedala perspektivna komaj trinajstletna Maša Kek. 

Tibor Komerički je zasedel 19. mesto in izboljšal osebni rekord v razdalji na 500 m, Vid Gal je zasedel 24. mesto in izboljšal osebni rekord v razdalji na 1000 m. Zoja Felicijan je v skupini C girls zasedla 8. mesto. Dina Špan se zaradi okrevanja po poškodbi tekmovanja ni udeležila, tudi Filip Škof v Budimpešti ni tekmoval.

 

Tekmovanje v Budimpešti je zadnja preizkušnja pred nastopom na tekmi Slovenian Open – Danubia Series, ki bo potekala v Ledeni dvorani v Mestnem parku v Celju od 9. 12. 2021 do 12. 12. 2021 in kjer pričakujemo pestro mednarodno udeležbo najboljših hitrostnih drsalcev na kratke proge severovzhodnega in jugovzhodnega dela Evrope.
Live streaming

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#december 2000

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA