Ljubljana

Na seznam člankov

Slovenski hitrostni drsalci v Celju dosegli norme za svetovno prvenstvo

Celje, 12. 12. 2021 – Minuli vikend je v Celju prvič potekala ena največjih tekem serije Danubia v hitrostnem drsanju, in sicer Slovenia Open – Danubia Series 2021/22. Postregla je z zgodovinskimi rezultati slovenskih hitrostnih drsalcev - štirje dosegajo normo za uvrstitev na mladinsko svetovno prvenstvo in dva za svetovno prvenstvo. 

Med 9. in 12. decembrom 2021 se je v Ledeni dvorani Mestnega parka v Celju pomerilo 90 najhitrejših hitrostnih drsalcev na kratke proge severovzhodnega in jugovzhodnega dela Evrope, in sicer z Madžarske, Češke, Slovaške, Avstrije, Romunije, Bolgarije, Hrvaške, Srbije, Turčije, Ukrajine, Litve, Latvije in tudi šest drsalcev iz Slovenije. Slovenija je tako prvič v zgodovini gostila najhitrejše hitrostne drsalce na kratkih progah. Zastopalo jo je torej šest tekmovalcev, vsi iz Drsalnega kluba Celje, ki so se v konkurenci odlično izkazali.  Vid Gal je v kategoriji Men pridrsal zlato medaljo,  Urša Erjavec v kategoriji v Junior A Women srebrno ter Tibor Komerički v Junior B men prav tako srebrno. 

Urša Erjavec, Tibor Komerički, Vid Gal, Maša Kek, Filip Škof in Zoja Felicijan so izboljšali svoje osebne rekorde. Dina Špan se zaradi okrevanja po poškodbi tekmovanja ni udeležila.

»Bil je odličen vikend, bogat z rezultati! Ekipa je popolna! Slovenija se bo na svetovnem mladinskem prvenstvu lahko ponašala s štirimi hitrostnimi drsalci, na svetovnem prvenstvu pa z dvema tekmovalcema,« je po tekmi povedal ponosen trener slovenskih tekmovalcev Attila Tarcali. »Hvala upravi, da ste pripeljali tekmo serije Danubia v Celje. In hvala staršem za veliko pomoč pri tekmovanju. To je bilo pravo timsko delo,« je še dodal Tarcali.

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#december 2021

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA