Celje

Na seznam člankov

Alpe Adria Trophy 2016

Pretekli konec tedna se je v Celju odvila še zadnja preizkušnja v hitrostnem drsanju na kratke proge iz mednarodne serije tekmovanj Alpe Adria Trophy 2016. Slovenski tekmovalci so si na posamičnem tekmovanju v Celju z uspešnimi nastopi prislužili pet medalj. Tekmovanje v Celju je prineslo tudi končno razvrstitev v skupnem seštevku tekmovalne serije Alpe Adria, ki se je poleg v Celju odvijala še v Zagrebu in Beogradu. Naši tekmovalci so si z odličnimi rezultati skozi vso sezono prislužili kar šest svetlečih pokalov, od tega dva zlata, tri srebrne in enega bronastega. Tekmovanje Alpe Adria Trophy je v Celju potekalo že trinajsto leto, poleg slovenskih hitrostnih drsalcev pa se ga je udeležilo kar triindevetdeset tekmovalcev iz Avstrije, Slovaške, Madžarske, Hrvaške, Srbije in Bosne in Hercegovine. Tekmovalci različnih starostnih kategorij so se pomerili na dolgih, srednje dolgih in kratkih razdaljah na 111-metrskem krogu drsališča standardne velikosti, pri čemer je bilo občinstvo priča dinamičnim dirkam, zahtevnim premagovanjem ostrih ovinkov in drznim prehitevanjem. 


Po vseh treh dogodkih sezone sta v skupnem seštevku tekmovalne serije Alpe Adria med slovenskimi drsalci z osvojenim skupnim prvim mestom najbolj blesteli mladi tekmovalki Amanda Pražnikar v kategoriji Mladinke G in Dina Špan v kategoriji Mladinke F. Po srebrnih pokalih so posegli kar trije tekmovalci; Nik Pogorevec Petelin v kategoriji Mladinci F, Tibor Komerički v kategoriji Mladinci E in Bor Luka Urlep v kategoriji Mladinci B. Klarisa Sluga je v kategoriji Mladinke B osvojila skupno 3. mesto, k uspehu slovenske ekipe pa so pomembno prispevali tudi ostali tekmovalci, ki so skozi vso sezono vztrajno kazali napredek in izboljševali osebne rekorde na praktično vseh razdaljah. 


Pregled uvrstitev slovenskih tekmovalcev v skupnem seštevku mednarodne tekmovalne serije Alpe Adria:S tekmovanjem v Celju se je tako zaključila letošnja sezona drsalnih tekmovanj. Vsi tekmovalci se bodo po kratkem premoru pod okriljem obstoječe trenerske ekipe, ki jo predstavljajo domača trenerja Urban Kalšek in Tjaša Kroflič, ter madžarski trener David Mano Loth, pričeli pripravljati na naslednje tekmovalno obdobje. Med poletnimi meseci bodo odšli na mednarodne priprave v Budimpešto, v avgustu pa se bodo priprav v Celju udeležili Avstrijci, Madžari, Srbi, Hrvati in drsalci iz Bosne in Hercegovine.  Z novo tekmovalno sezono bodo naši tekmovalci pričeli v mesecu septembru


Z lepimi pozdravi,

 

 

Ekipa Sekcije za hitrostno drsanje na kratke proge

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#marec 2016

#Celje

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA