Ljubljana

Na seznam člankov

Marina Pirkmajer

Včerajšnji večer, je bil za nas drsalce prav poseben. 

 

V atriju Mestnega muzeja Ljubljana je potekala podelitev nagrad Marjana Rožanca, pesnika, pisatelja in športnika. 


Mestna občina Ljubljana od leta 1992 razpisuje nagrade Marjana Rožanca za področje športa v Mestni občini Ljubljana, ki jo prejmejo prostovoljni športni delavci, športniki, športni vzgojitelji, profesionalni delavci v športu in športni novinarji za izjemne dosežke v preteklem letu ali za delo v daljšem obdobju. Podelijo največ štiri nagrade.

Na včerajšnji podelitvi, 24. Novembra 2017 je Mestna občina Ljubljana podelila nagrado Marjana Rožanca za področje športa v Mestni občini Ljubljana, Marini Pirkmajer, dolgoletni trenerki drsalnega kluba Stanko Bloudek.

 

Marina Pikmajer je v svoji 37 letni karieri amaterske trenerke vzgojila veliko generacij slovenskih drsalcev, med njimi tudi pionirskih, mladinskih in članskih državnih prvakov. Njen največji uspeh je dosegla z Mojco Kopač, najboljšo slovensko drsalko, ki se je uvrščala na evropska in svetovna prvenstva ter nastopila na olimpijskih igrah v Albertvilleu (1992), Neganu (1998) ter v Salt Lake City-ju (2002) . Vzgojila je še 2 olimpionika Luko Klasinca in Teodoro Poštič, s katero se je udeležila svojih 4. olimpijskih iger, leta 2010 v Vancouvru.

Marina je predana umetnostnemu drsanju. Z neizmerno ljubeznijo do tega športa je štiri desetletja opravljala svoje delo poleg rednih službenih obveznosti. 

 

Upamo, da bo nadaljevala s svojim delom tudi v prihodnje.

 

Iskrene čestitke!

VEČ

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#november 2017

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA