Ljubljana

Na seznam člankov

Evropsko prvenstvo v umetnostnem drsanju Moskva 2018

Od 15.-21. januarja 2018 bo Moskva gostila Evropsko prvenstvo v umetnostnem drsanju. Rusija bo tako Svetovnemu prvenstvu v nogometu, ki nas čaka letos poleti, dodala še eno veliko mednarodno tekmovanje. 

 

Moskva je glavno in najbolj poseljeno mesto Rusije, kjer v samem centru živi kar 12,2 milijona prebivalcev. Rusi so že od nekdaj znani ljubitelji umetnostnega drsanja, kjer njihovi drsalci in drsalke posegajo v sam vrh tega ledenega športa. Zato ni nobeno presenečenje, da bo dvorana ''Megasport Sport Palace'' zapolnjena z ruskimi navijači in ljubitelji umetnostnega drsanja, ki bodo v enem tednu lahko spremljali kratke in proste programe v naslednjih disciplinah: moški, ženske, plesni ter športni pari.

 

Tudi Slovenija bo imela svojo predstavnico, celjanka Daša Grm je tista, ki bo v Rusiji branila naše barve ter se borila za vstop v finale letošnjega Evropskega prvenstva. Spremljate jo lahko v četrtek, 18. januarja, ko bo na vrsti kratki program. V primeru uspešnega nastopa in uvrstitve v finale jo v soboto, 20. januarja čaka še prosti program.

 

Dašo in ostale rezultate z Evropskega prvenstva lahko spremljate tudi na facebooku Zveze drsalnih športov Slovenije @drsalnazveza. 

FACEBOOK

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#januar 2018

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA