Ljubljana

Na seznam člankov

29. zimska univerzijada Krasnojarsk 2019

 

29. zimska univerzijada Krasnojarsk 2019
Slovenski študentje športniki po 100. medaljo

 

Slovenske študentke in študenti so se do leta 1991 univerzijad udeleževali kot del jugoslovanskih odprav. Prvi samostojni nastop na zimskih univerzijadah je Slovenija zaznamovala na 17. zimski univerzijadi v Jaci v Španiji. Od takrat so slovenski športniki študentje na 23 poletnih in zimskih univerzijadah osvojili 99 medalj. Večji del medalj so športniki in športnice osvojili na zimskih univerzijadah, v osrčju Sibirije pa si 29-članska odprava želi 80. medalje.

 

Tokratno univerzitetno reprezentanco sestavlja 19 športnic in športnikov ter 10 trenerjev in spremstva odprave. 29. zimska univerzijada v Krasnojarsku v Rusiji bo potekala med 2. in 12. marcem 2019. Slovenci pa bodo nastopili v 6 različnih športih. Slovenske barve bo branilo 8 študentk in 11 študentov, ki bodo nastopili v alpskem smučanju, teku na smučeh, deskanju na snegu, smučanju prostega sloga, umetnostnem drsanju  in smučarski orientaciji.

V alpskem smučanju bo nastopilo 5 tekmovalk in tekmovalcev, ki bodo nastopali v 5 različnih disciplinah. V Krasnojarsku bodo nastopili Ana in Eva Zimšek, zamejska Slovenska Katrin Don, Saša Brezovnik, Matevž Rupnik in Ven Florjančič. V teku na smučeh bo, podobno kot pri alpskem smučanju, nastopilo več študentk kot študentov. V smučino v Športnem centru Sopka se bodo podali: Nina Klemenčič, Anja Žavbi Kunaver, Neža Žerjav in Sebastjan Potokar. Prvič bosta Slovenijo na univerzijadah zastopala tekača v orientaciji.  V smučarski orientaciji bosta nastopala Blaž Petrovič in Jošt Lapajne.  V deskanju na snegu bodo nastopili trije tekmovalci: Max Kralj Kos in Peter Podlogar v slopestyle-u in Jernej Glavan v alpskih disciplinah. Tudi v smučanju prostega sloga bodo nastopili trije tekmovalci. V disciplini slopestyle bodo tekmovali Maj Štirn, Žiga Kovačič in Maks Pikec. Edina predstavnica v umetnostnem drsanju bo Maruša Udrih.

To bo tretja univerzijada, ki jo bo organizirala Rusija. Po Moskvi 1973 in Kazanu 2013 bo v Krasnojarsku prva zimska univerzijada. Posebnost te univerzijade je bližina vseh prizorišč, saj sta najbolj oddaljeni dve med sabo narazen samo uro vožnje.

Na 29. univerzijadi pričakujejo več kot 3000 športnikov in predstavnikov odprav iz 50 različnih držav. Za potrebe univerzijade bo na pomoč priskočilo 5000 prostovoljcev, organizatorji pa pričakujejo več kot 200.000 gledalcev. 

Udeležbo slovenske univerzitetne reprezentance na univerzijadi so podprli:  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Fundacija za šport, Študentska organizacija Slovenije, Assistance Coris, Nomago, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza v Novi Gorici ter Nova Univerza.  

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#marec 2019

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA