Ljubljana

Na seznam člankov

Umetnostna drsalka Grmova že osmič na evropskem prvenstvu

Daša Grm, celjska umetnostna drsalka bo na letošnjem evropskem prvenstvu v umetnostnem drsanju v bližnjem Gradcu znova edina slovenska predstavnica. Po lanskoletnem odličnem 18 mestu na svetovnem prvenstvu, si želi uvrstitve med 10 najboljših drsalk stare celine, predvsem pa izpolniti tudi normo za marčevsko svetovno prvenstvo v Montrealu.

Daši Grm, 28 letnici iz Celja in že 7-kratni slovenski državni prvakinji, je tudi v sezoni 2019/2020 uspelo izpolniti normo za evropsko prvenstvo. To bo od 20. do 26. januarja potekalo v avstrijskem Gradcu. Grmova bo, tako kot že vse od leta 2014, edina slovenska predstavnica na omenjenem tekmovanju. »Po lanski zelo uspešni sezoni (op. na svetovnem prvenstvu na Japonskem je osvojila osebni rekord (161,16 točke) in izenačila svojo in slovensko najboljšo uvrstitev na SP – 18. mesto) si želim, da bi takšne ali še boljše rezultate dosegla tudi v tej sezoni,« nekaj dni pred evropskim prvenstvom pravi Daša Grm in ocenjuje, da je dobro pripravljena. Računa, da se lahko uvrsti med prvih 10. Umetnostna drsalka, ki zadnji dve sezoni nima posebnega trenerja za drsanje, trenira pa po programu, ki ga pripravlja skupaj s partnerjem Anejem Wagnerjem in ob podpori Zveze drsalnih športov Slovenije, bo v petek, 24. januarja, najprej nastopila v kratkem programu. Dan kasneje, takšen je cilj (po kratkem programu mora biti vsaj 24.), pa se bo na ledeni ploskvi predstavila tudi s svojim prostim programom.

Ker so v Mednarodni drsalni zvezi v letošnji sezoni povečali število potrebnih točk za uvrstitev na svetovno prvenstvo, je cilj Daše Grm tudi izpolnitev norme za svetovno prvenstvo, ki bo marca v kanadskem Montrealu.

Na evropskem prvenstvu v umetnostnem drsanju, ki se po dveh desetletjih znova vrača v sosednjo Avstrijo, se bo sicer predstavilo 160 tekmovalcev iz 35 držav.

#Zveza drsalnih športov Slovenije

#januar 2020

#Ljubljana

S ponosom sporočamo, da bo v Ljubljani v med 21. in 25. septembrom 2016 ponovno potekalo mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju - Veliki mladinski pokal Mednarodne drsalne zveze – Ljubljana Cup (Junior Grand Prix – Ljubljana Cup). Tekmovanje velja za najprestižnejše mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju. V treh kategorijah (moški, ženske, plesni pari) se bodo predstavili najboljši mladi drsalci.

"Ponosni smo, da nam je Mednarodna drsalna zveza ponovno zaupala organizacijo enega najbolj prestižnih mladinskih tekmovanj v umetnostnem drsanju. Gostili bomo najboljše mlade drsalce iz vsega sveta, ki se bodo predstavili z raznolikimi programi in s tem pričarali prav posebno doživetje za gledalce. Vljudno vabljeni v Halo Tivoli!"


URNIK TEKMOVANJA

Četrtek / Thursday, september 22.2016
14.25Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Petek / Friday, september 23.2016
14.25 Ženske kratki program / Ladies Short Program19.40 Moški kratki program / Men Short Program
Sobota / Saturday, september 24.2016
12.00 Ženske dolgi program / Ladies Free Program17.55 Plesni pari dolgi program / Free Skating Dance

TEKMOVALCI
Na tekmovanje je prijavljenih 90 tekmovalcev iz 34 držav, ki se bodo predstavili v kategorijah ženske mladinke, moški mladinci in plesni pari.ŽENSKEMOŠKIPLESNI PARI
VSTOPNICE
CENA VSTOPNIC

Celodnevna vstopnica, s katero si
lahko ogledate 2 disciplini znaša 5 €.

€5 Cena celodnevne vstopnice

NAKUP VSTOPNIC

Vstopnice lahko kupite v Hali Tivoli:
Celovška 25 / 1000 Ljubljana.

+ 386 1 439 15 40POVEZAVE IN KONTAKTI
Če želite izvedeti več o tekmovanju Junior Grand Prix / Ljubljana Cup 2016, lahko pokličete ali pišete na tajsništvo
Zveze drsalnih Športov Slovenije: Tel.: +386 1 439 15 40 / E-mail.: drsalna.zveza@siol.net

Več informacij o tekmovanju lahko prejmete tudi na spodnji povezavi.


ISU
POKROVITELJI DOGODKA